Προϊόντα
 
Αναζήτηση:
Επιλέξτε τουλάχιστον ένα φίλτρο
Αναζήτηση:
 
 
 
 
 
 
Newsletter
Συνπληρώστε το email σας για να λάβετε τις προσφορές και τα νέα του watch-jewelry.gr
 
 
 
 
 
Watches and Jewelleries>Men and Women Luxury Watches-Jewelleries
 
  Γτια τις πιο όμορφες στιγμές σας είμαστε εδώ για να τισ κάνουμε μοναδικές

 


ΠΟΛΥΤΙΜΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΚΟΣΜΗΜΑΤΑ


Άλλοι διαβάζουν την αύρα και άλλοι τη λάμψη. Το watch-jewelry μας μαθαίνει πώς να κατανοούμε τα κοσμήματά μας.

ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ


Με το που πιάνουμε ένα κόσμημα στα χέρια μας αναζητάμε τη σφραγίδα του. Κάθε κόσμημα πρέπει να φέρνει δύο νούμερα: τα καράτια, δηλαδή την περιεκτικότητα σε καθαρό χρυσό, και τον κωδικό του εργαστηρίου όπου έχει κατασκευαστεί. Όποιο έχει μια σφραγίδα συνήθως τους βαθμούς καθαρότητας ή καμία είναι κόσμημα αμφιβόλου ποιότητας. Στο μονόπετρο προσέχουμε τέσσερα πράγματα : τα καράτια ( το μέγεθος και το βάρος), καθαρότητα ( τα στίγματα), την κοπή ( τις γωνίες και τις μοίρες) και το χρώμα. "Ιδανική κοπή" σημαίνει τέλεια αντανάκλαση φωτός. Παρατηρώντας στο φως μια άσχημα κομμένη πέτρα από πάνω δείχνει σκοτωμένη και με "μαυρισμένες" ζώνες.


Δεν πρέπει να βάζουμε κρέμα, ούτε να σαπουνίζουμε τα χέρια μας ενώ φοράμε τα δακτυλίδια μας, διοτί πολλές φορές η κρέμα και το σαπούνι εισχωρούν στις πέτρες και τις θαμπώνουν. Η βλάβη δεν θα είναι μόνιμη, αλλά το κόσμημα μπορεί να καθαριστεί μόνο στο κοσμηματοπωλείο. Εχθρός για τους πολύτιμους λίθους είναι το άρωμα. Το σμαράγδι και τα μαργαριτάρια αν ψεκαστούν, θαμπώνουν ή αλλοιώνεται η εξωτερική τους επιφάνεια.


Το ιδανικό είναι να φυλάμε τα κοσμήματα μας σε κασετίνες. Είναι λάθος να τα βάζουμε όλα μαζί σε ένα κουτί, διότι η τριβή μπορεί να είναι καταστροφική για αυτά. Καθώς οι πέτρες έχουν διαφορετική σκληρότητα από τον χρυσό, τα διαμάντια προκαλούν σοβαρές ζημιές σε άλλα κοσμήματα αν έρθουν σε επαφή μαζί τους. Τα μαργαριτάρια είναι οργανικές πέτρες και χρειάζεται να παίρνουν φως, διαφορετικά η εξωτερική τους επιφάνεια έπειτα από λίγο θα μοιάζει σαν αφυδατωμένη. Οι υψηλές θερμοκρασίες μπορούν να προκαλέσουν ρωγμές στο οπάλιο.


ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ


Κανένα κόσμημα δεν παραμένει τέλειο. Θέλει προσοχή και φροντίδα, προκειμένου να προλάβουμε κατα το δυνατόν τις φθορές. Το ιδανικό θα ήταν μια φορά τον χρόνο να πηγαίνουμε τα καλύτερα κομμάτια μας στο κοσμηματοπωλείο για συντήρηση. Οι πέτρες δεν επιδιορθώνονται, εκτός σπάνιο περιπτώσεων όπως διαμάντια, σμαράγδια, ρουμπίνια και κάποιοι άλλοι πολύτιμοι λίθοι ανάλογα το σχήμα τους και το μέγεθος που μπορούμε κάτι να κάνουμε με τρόχισμα, ενώ χρυσό, πλατίνα, ασήμι που αποτελούν το σκελετό του κοσμήματος επισκευάζεται πολύ εύκολα.  Ακόμη και το γυάλισμα από τον κοσμηματοπώλη δεν πρέπει να γίνεται συχνά για αυτό θα πρέπει να τα δίνεται για συντήρηση τα κοσμήματα σας στους καλύτερους του είδους οπού κάποιες φορές αντί για γυάλισμα μπορεί να σας προτείνουν χρύσωμα καθώς τα συχνά γυαλίσματα αποτελούν επιβάρυνση για το κόσμημα.


EXTRA TIP


Ξίδι, μαγειρική σόδα βραστό νερό κτλ. Υπάρχει περίπτωση να λιώσουν τις πέτρες . Ακόμα και το ανθεκτικό μπριγιάν μπορεί να θρυμματιστεί αν το βάλουμε σε ένα ποτήρι με βραστό νερό. Αν είναι ανάγκη να καθαρίσουμε οι ίδιοι τα κοσμηματά μας, χρησιμοποιούμε ένα μαλακό βουρτσάκι δοντιών βουτηγμένο σε χλιαρό νερό, προσέχοντας οι κινήσεις μας να είναι απαλές.

  Επικοινωνήστε στο 2105245076 ή  info@watch-jewelry.gr

 

 

Κολιέ με Μαργαριτάρια
Κολιέ με Μαργαριτάρια